“Подорож як найбільша і серйозна наукадопомагає нам знову знайти себе”, – саме ці слова великого А.Камю стали гасломдля студентів і викладачів Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ іменіС.З.Гжицького після проходження практики та стажування на м’ясопереробномупідприємстві “MEAT-PROS” у м. Еберсвальде (Німеччина). Під часперебування за кордоном практиканти отримали неоціненний досвід роботи за обранимфахом: вивчили сучасні німецькі технології переробки яловичини та свинини; опанувалиспособи формування та техніку швидкого укладання м’ясної продукції длявакуумного упакування; працювали над пакуванням готової реалізаційної продукціїу мережі супермаркетів і не тільки; ознайомилися з асортиментом сосисок тасардельок, який відправляється на експорт.
Німецькі друзі дбали про змістовне дозвілля нашихстажувальників у вільний від роботи час: організовували поїздки у різні міста, знайомилиіз культурою та звичаями свого народу. Зокрема, викладачам і студентам нашогоколеджу вдалося побувати у столиці Німеччини – Берліні, візит до якого залишивнизку вражень та приємних спогадів.Загалом, практика та стажування за кордоном даламожливість порівняти, удосконалити і скоригувати професійні навички та вміння,отримані у коледжі, відповідно до вимог європейських країн, познайомитися зновими цікавими людьми різних національностей і збільшити коло своїх друзів, удосконалитизнання розмовної іноземної мови і вправно використовувати її в роботі. Проведенийчас за кордоном для усіх відряджених сплив надто швидко, але подаруваввеличезну кількість позитивних емоцій та вражень, а ще вселив у серця розуміння того, що дійсно країна починається зкожного із нас…